Annons

En ljusglimt i kvalmörkret för IFK

En liten ljusglimt i kvalmörkret. Så kan beskedet att 300 personer tillåts i publiken ses med IFK-ögon.
FOTBOLL • Publicerad 22 oktober 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Henrik Jönsson, IFK-ordförande.
Henrik Jönsson, IFK-ordförande.

IFK Hässleholm ska som bekant försöka kvala sig kvar i division två. Dubbelmöte mot Norrköpingslaget Smedby väntar, bortamatch på lördag och hemmamatch nästa söndag – söndagen den 1 november. Samma dag som det är okej att ta in 300 personer i publiken.

– Det kommer vi absolut att göra. Vi ska titta på hur de kan placeras för att hålla rätt avstånd, men vi kommer att hitta en lösning där vi följer anvisningarna, säger IFK-ordföranden Henrik Jönsson.

Annons

Ekonomiskt innebär det att kvalet kanske blir en något mildare förlustaffär.

– Det blir rimligtvis lite större publikintäkter, men bortaresan till Norrköping lär kosta mer än vad vi får in, säger Jönsson.

– Det bästa är att det blir en trevligare hemmamatch och laget kan få lite större stöd.

Vittsjös allsvenska lag har en hemmamatch efter 1 november (mot Örebro).

– Det är jättekul att fler kan titta på fotboll. Men ekonomiskt har det ingen större betydelse för oss nu när det bara blir en match, säger Vittsjös sportchef Magnus Sångberg.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons