Annons

Erkännandet: "Bollen tar på armen"

Hammarbys 2–1-mål som avgjorde derbyt borde inte ha godkänts.
Bollen tog på 19-årige Jusef Erabis hand, förklarar huvuddomaren Mohammed Al-Hakim efter matchen.
– Ingen i domarteamet såg den, säger Al-Hakim.
Fotboll • Publicerad 13 mars 2023
Jusef Erabi och Oliver Dovin firar efter derbysegern.
Jusef Erabi och Oliver Dovin firar efter derbysegern.Foto: Claudio Bresciani/TT

Måndagens kvartsfinal i svenska cupen mellan Hammarby och AIK på Tele2 arena var intensiv med många målchanser åt båda hållen. Hemmalaget tog ledningen efter 20 minuter men AIK kvitterade strax före halvtid.

Den andra halvleken hann inte börja innan Bajen återigen tog ledningen. Den här gången var det nyinbytte 19-årige Jusef Erabi som satte dit bollen mellan benen på Kristoffer Nordfeldt.

Annons

AIK-spelarna gestikulerade och menade att bollen tog på Erabis hand. Efter matchen mötte domaren Mohammed Al-Hakim pressen och erkände att det var hands.

– Bollen tar på armen och han gör mål, då är det hands. Ingen i domarteamet såg situationen, men om vi hade VAR så hade vi sett samma bilder och då hade vi dömt rätt, säger Al-Hakim och utvecklar sedan:

– Toppfotbollen fungerar så i avgörande moment, framför allt när det finns tydliga bilder. Men man ska ha klart för sig att handsregeln är svår. Hade den här tagit på en försvarares hand så hade det inte blivit straff, men eftersom den tar på en anfallare som gör mål är det hands.

Jusef Erabi själv log när han fick frågan om bollen tog på handen.

– Mycket möjligt. Men mål är mål, konstaterade han lurigt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons