Flera Sjövikenspelare kan vara med i toppen

Sport • Publicerad 25 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Per Olof Isaksson är titelförsvarare då han vann förra årets upplaga av Öresundstouren. FOTO: JOHANNES HÖGHÄLL JOHNSSON/ARKIV
Per Olof Isaksson är titelförsvarare då han vann förra årets upplaga av Öresundstouren. FOTO: JOHANNES HÖGHÄLL JOHNSSON/ARKIV

Sjövikens Per Olof Isaksson är titelförsvarare i Öresundstouren då han vann fjolårets final som spelades på Hjelmsjö Bangolfklubbs banor. För det fick han 7 000 kronor som var förstapriset.

– En summa som är densamma även i år trots att den sponsrande banken dragit sig ur. Klubbarna har gemensamt gått in och ersatt med egna pengar, berättar Jan-Åke Persson.

Vars Sjöviken förutom Isaksson har spelare som Mats Olsson och Lars Peter Nilsson vilka kan blanda sig i toppstriden på EB-banorna vid Hässleholmsgården.

– Däremot kommer inte Alexander Malina till start. Han har just nu fullt upp med olika grejer i samband med skolavslutningen.

En som visade bra form vid klubbmästerskapet under den gångna helgen var Sjövikens ordförande Leif Nilsson.

– Han gick på fantastiska 21,5 i snitt. Vi noterar inte några klubbrekord men jag tror inte det är någon våra spelare som gjort ett bättre resultat, säger Jan-Åke Persson.

Mats Olsson var bäste Sjövikenspelare på premiärtävlingen i Landskrona.

Han gav förra årets världsmästare Alexander Dahlstedt, Tantogården, en riktig match som bara var ett slag före Olsson.

Hans klubbkamrater Peter Ericsson, Alexander Malina och Per Olof Isaksson hängde också bra med i tävlingen.

I Staffanstorp var Isaksson fyra medan Malina belade femteplatsen.

Dagen innan söndagens tävling invaderas Hässleholmsgården av amerikanska bilar för den årliga Summer Meet.

– Vilket kan få konsekvenser för de som vill träna på banorna. För något år sedan hade vi en spelare från Simrishamn som fick sitta i bilkö under tre timmar på lördagen. Han kom aldrig till själva tävlingen dagen därpå, minns Persson.

Enligt väderleksrapporterna är det risk för regn och åska i helgen.

– Kan det i så fall bli en flytt till filtbanorna?

– Det kommer vi inte att göra. Blir det bara skurar så är det inga större problem då EB-banorna torkar blixtsnabbt, säger Jan-Åke Persson.

Nästa tävling på Öresundstouren går helgen 16-17 juni i Hjelmsjö som är en kombitävling då den spelas på både filt- och EB-underlag.

Den sista av fem deltävlingar spelas på EB i Malmö den 12 augusti. Finalen spelas på samma plats två veckor senare.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.