Första poängen för Broby

Broby tog sin första poäng i derbyt mot Osby där de gjorde en fin kollektiv insats främst i defensiven och såg till att ställa till trubbel för Osbys anfallsspel. Dessutom var burväktaren Felicia Alm rejält på hugget och räddade de chanser som gästerna skapade.
– Jag var lite extra taggad efter min utvisning i premiären, summerade Alm sin insats.
FOTBOLL • Publicerad 21 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Brobys målvakt Felicia Alm var en starkt bidragande orsak till lagets första poäng.Foto: Andreas Bergman

Det var en eftermiddag fylld av känslor på Broby Idrottsplats. Före avspark hyllades den bortgångna Brobyprofilen, damlagstränaren och eldsjälen, Per Järvinen, med en tyst minut.

När matchen väl satte igång var det Osby som tog tag i taktpinnen med sitt sedvanligt kvicka passningsspel. Broby låg dock rätt i positionerna och genom sin fysik och kampvilja skapade man svårigheter för de svartklädda gästerna.

Matchens första möjligheter fick Elin Danielsson och Ellen Malm i IFK vars skott tvingade hemmamålvakten, Felicia Alm, till två högklassiga parader. Efter den pigga inledningen övergick spelet till att bli en kamp på mittplan där lagen generöst bytte boll med varandra utan att skapa direkta farligheter.

Med minuten kvar slet sig Ellen Malm loss på nytt men Alm hade spikat igen och 0–0 stod sig till paus.

IFK Osby fortsatte att vara spelförande även under starten av halvlek två men hade svårt att omsätta spelövertaget till ett ledningsmål. Närmast var Elin Danielsson som fick ett friläge men som vanligt stod Felicia Alm i vägen.

Ju längre halvleken led desto mer tog Broby för sig och med knappa kvarten kvar hettade det till rejält. Broby gjorde mål efter ett fyndigt anfall men assisterande domaren hade höjt flaggan för offside. Inga fler stora lägen skapades och matchen summerades som mållös.

– Vi har fått styr på vårt försvarsspel efter de två inledande matcherna. Sen har vi sett till att inte hänga med våra huvuden bara för att det går dåligt. Idag kämpar vi hela vägen och det gav resultat. Lagandan såg till att vi fick poäng idag, säger Felicia Alm.

Hos IFK Osby var det mungiporna neråt och tränare Fredrik Olsson summerade laget insats:

– Vi gör ju inte mål, det är ganska uppenbart. Det är en av anledningarna och när vi dessutom spelar krampaktigt och slarvar med de viktiga bitarna blir det svårt. Vi kommer inte upp i nivå helt enkelt.