Annons

Första testet en ljusglimt i mörka motortider

Den här säsongen skulle motortalangen från Glimminge ta nästa steg i sin raketkarriär. Så blev det av förklarliga coronaskäl inte. Men Eric Nilsson försöker hitta ljusglimtar i den tävlingslösa tillvaron - som exempelvis ett lyckat test på Gelleråsen.
Racing • Publicerad 27 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

I vintras rapporterade Norra Skåne om 17-årige Eric Nilssons kliv uppåt i karriären. Han var klar för Memphis Racing och skulle bli en av de yngsta förarna någonsin i V8 Thunder Cars.

Men coronautbrottet kullkastade planerna och nu befinner sig Eric Nilsson - precis som de flesta idrottare - i ett ovisst pausläge. Alla tävlingar är inställda och det är oklart om och i så fall när racingsäsongen kommer igång.

Annons

– All motorsport har ju stora problem, motorsporten är beroende av publik och det funkar ju inte nu att ha tävlingar med mycket publik. Det är klart att det känns kass just nu, vi satsade och gick upp (till V8 Thunder Cars) och så får vi inte köra, säger Nilsson.

Mycket simulatorracing just nu

Hur motorsporten ser ut på andra sidan coronakrisen är inte lätt att sia om.

– Hur det blir på lång sikt är svårt att säga. Motorsporten har drabbats hårt överlag och vi får se vad som händer, säger Nilsson.

Vad gör du i väntan på att få tävla?

– Jag har kört mycket simulatorracing för att hålla igång och känna att jag är inne lite i det. Och så grejar vi mycket med bilen, så det finns att göra hela tiden. Men man saknar ju att rejsa.

Lyckat test på Gelleråsen

Den gångna helgen fick Eric Nilsson i alla fall möjlighet att genomföra ett första riktigt test med nya bilen på Gelleråsen i Karlskoga.

Och det är en mycket nöjd Eric Nilsson som berättar om testet.

– Det gick riktigt bra! Vi fick hyfsat rätt på bilen och hade riktigt bra tider. Vi kände att allt funkade och att vi var bra med, säger Nilsson.

Ambassadör för Skånes gröna hjärta

Trots att det mesta är ovisst och osäkert just nu kan Nilsson se hyfsat ljust på framtiden. Han har precis fyllt 17 år och har förhoppningsvis en lång karriär framför sig. Även om den här säsongen skulle ställas in lär det finnas många möjligheter för Glimmingetalangen även i framtiden.

Och i väntan på att få tävla i racing har han ju ett ambassadörsuppdrag att sköta. Nilsson är i år en av ambassadörerna för ”Skånes gröna hjärta” (hemkommunen Östra Göinge) och den här veckan har han i egenskap av ambassadör hand om kommunens instagramkonto.

Annons

– Precis, så det är bara att gå in där och se vad jag har för mig, säger Nilsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons