Annons

Friidrottare testade positivt

Sport • Publicerad 7 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: tt/AP Photo/Pedro Rocha)
Foto: tt/AP Photo/Pedro Rocha)

23-årige Fsiha är avstängd tills vidare, skriver Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande, där man inte berättar vilken substans det rör sig om. Förbundet hänvisar till sekretess.

"I dagsläget kan information om substans inte delges och dom i fallet är inte beslutad. Svensk Friidrott fick information om ärendet den 6 februari. Den interimistiska avstängningen trädde i kraft den 5 februari", skriver friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Fsiha har tävlat för Sverige i Finnkampen och vann guld när EM i terränglöpning avgjordes i höstas. Dopningstestet gjordes i november, innan Fsiha tog EM-guldet i december.

– Om det här nu blir ett fall är vi helt medvetna om att det här guldet kommer att diskvalificeras, sade generalsekreteraren Stefan Olsson enligt Omni.

– En sorgens dag. Det är uppenbart att vi inte har gjort tillräckligt i antidopningsarbetet. Vi måste vara självkritiska och se hur vi kan stärka det ytterligare, sade Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåker till flera medier.

Fsiha förstår inte de anklagelser om dopning som riktas mot honom, påstår David Fridell, styrelseledamot i Spårvägen, den klubb som Fsiha tävlar för.

– Han är bestört och betvivlad, sade Fridell vid en presskonferens.

Enligt Fridell befinner sig Fsiha för tillfället i Etiopien. Planen var att han skulle vara där fram till slutet av mars men klubben jobbar nu för att han ska komma hem tidigare än så.

För några dagar sedan kom beskedet att stjärnbrottaren Jenny Fransson lämnat ett positivt dopningsprov.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons