Annons

Fyra matchers avstängning för Växjöspelare

Växjös Ludvig Nilsson stängs av i fyra matcher efter knätacklingen mot Luleås Tomi Sallinen. Det är tredje gången den här säsongen som Nilsson straffas av disciplinnämnden.
Ishockey • Publicerad 23 mars 2023
Ludvig Nilsson. Arkivbild.
Ludvig Nilsson. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Det var i den fjärde SM-kvartsfinalen mellan lagen som Nilsson tacklade Sallinen. Domarna på isen missade förseelsen, men Ludvig Nilsson straffas ändå efter att ha anmälts till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Att Ludvig Nilsson straffats två gånger tidigare den här säsongen gör att nämnden betraktar det som ett "återfall på nytt" och därför skärper straffet.

Annons

Tomi Sallinen tvingades utgå efter tacklingen och det är oklart när han kan vara tillbaka på isen. För 28-årige Nilsson, som också tilldöms 10 625 kronor i böter, kan det bli spel igen tidigast en bit in i en eventuell semifinalserie.

Växjö leder med 3–1 i matcher i kvarten mot Luleå och behöver en seger till.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons