Annons

Hästveda tillbaka i femman

Fotboll
Hästveda är tillbaka i femman efter några år i division 6. Detta efter en suverän fjolårssäsong.
– Det kommer bli en trevlig serie med många derbyn, säger lagets tränare Fredrik Bredvad-Jensen.
Publicerad 31 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Micke Nilsson ledde Hästvedaträningen då Fredrik Bredvad-Jensen var ledig.
Micke Nilsson ledde Hästvedaträningen då Fredrik Bredvad-Jensen var ledig.Foto: Jan Rydén

Hästveda vann i den norra Skånefemman överlägset med hela 15 poäng före tvåan Sibbhult. Under säsongen blev det hela 15 vinster på 18 spelade matcher. Enda lag som besegrade dem var grannen Farstorp. Bäste målskytt blev Hampus Nilsson som gjorde 17 av lagets 60 mål.

– Killarna gjorde ett bra jobb och visade fin inställning under hela säsongen, berömmer Fredrik Bredvad-Jensen som gör sitt fjärde år som tränare i Hästveda IF.

Truppen bred och jämn

Annons

– Det var mycket folk på träningarna vilket gjorde att vi hade en bred trupp som tålde skador. Vår stora styrka var att vi hade en bra bänk vilket gjorde att det inte märktes någon större skillnad om vi behövde sätta in ersättare.

Christian Jochmus-Stöcke har gått till seriekollegan Glimåkra medan Bashar Joumaa lämnat för Bjärnum. Enda nyförvärvet är Lukas Persson som kommit tillbaka efter spel med IFK Hässleholms juniorer. I övrigt blir det samma Hästvedatrupp som förra säsongen.

Här ses veteranen Karim Kange, tvåa från höger, tillsammans med  de lite yngre klubbkamraterna Hannes Strand, Jonathan Bredvad-Jensen och Lukas Persson.
Här ses veteranen Karim Kange, tvåa från höger, tillsammans med de lite yngre klubbkamraterna Hannes Strand, Jonathan Bredvad-Jensen och Lukas Persson.Foto: Jan Rydén

Laget har spelat två träningsmatcher sedan det blev tillåtet att spela matcher i mitten av juni. Det har blivit en klar seger mot Jägersborg medan det blev förlust för någon vecka sedan mot Hjärsås/Värestorp.

– Även om det varit blandade resultat så har det varit viktigt att få spela matcher, menar Hästvedatränaren.

Vad är er målsättning inför den här säsongen?

– Vi vill gärna vara med och slåss där framme. Samtidigt så är det en konstig situation då vi spelar en enkelserie med få matcher. Därför gäller det att vi börjar plocka poäng direkt, säger Bredvad-Jensen.

Premiär i Hanaskog

– Positivt är att det är många lokala lag i serien vilket betyder många trevliga derbyn.

Som det blir redan i Hästvedas premiärmatch som spelas på torsdag nästa vecka borta mot Hanaskog.

Vilka tror du vinner serien?

– Glimåkra blir favoriter men jag tror även att Eket vill bland sig i leken, spår Fredrik Bredvad-Jensen.

Karim Kange, veteran i Hästveda.
Karim Kange, veteran i Hästveda.Foto: Jan Rydén
Annons

Snart 36-årige Karim Kange är klubbens riktiga nestor då han blivit klubben trogen under många år.

– Det är min 17:e eller 18:e säsong här i Hästveda. Efter att under många år varit anfallare spelar jag numera mittback. Men det hör ju till åldern att flyttas bakåt i laget, säger Kange som är nöjd om hans lag kan förnya sitt kontrakt i femman.

– Men har vi en bra dag kan vi hota alla lag i serien. Vi är en 16-17 man på träningarna så jag tycker det ser bra ut.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons