HIF stormar mot uppflyttning

Sport • Publicerad 16 september 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Joel Wedenell firar mål mot Torns IF i seriespelet 2017. Nu har lagen lottats mot varandra i cupen. Foto: Magnus Wahlström/Arkiv

Seriefinalen började som en seriefinal ska; tätt, smågrinigt och mycket tuffa dueller. Under matchen första tjugo minuter höll hemmalaget Torn i taktpinnen, men därefter tog HIF över.

Ledningsmålet kom efter 25 spelade minuter och föga förvånande var det målkungen Joel Wedenell som stötte in ett inlägg från vänsterkanten.

I den 37:e minuten ökade HIF på sin ledning. Efter en hörna damp bollen ner hos mittbacken William Andersson som slog till från nära håll.

I den andra halvleken försökte Torn, som hittills varit obesegrade på hemmaplan, att flytta fram sina positioner. Ytorna blev tidvis stora för HIF att ställa om på och tio minuter in i halvleken kunde Fabrizio Cardaccio driva fram bollen och hitta Joel Wedenell som sköt in 3-0 från straffpunkten.

Med någon enstaka minut kvar av matchen utökade inhopparen Liridon Ahmeti till 4-0 innan Torn kunde reducera till slutresultatet 4-1.

Tre poäng, serieledning och avancemang i egna händer blev således resultatet av lördagsdrabbningen.

– En go’ känsla att suga på ikväll, konstaterar en mycket nöjd Dan Olofsson.