Annons

HIF värvar stark forward

Fotboll Helsingborgs IF har gjort klart med anfallaren Alhaji Gero. Nigerianen kommer närmast från Östersunds SK.
Sport • Publicerad 9 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Kontraktet med 25-årige Alhaji Gero sträcker sig till och med säsongen 2022.

– Gero är en stor och stark forward som har sina styrkor i det felvända spelet men han kan även gå i djupled. Han är inne i det allsvenska tempot och vi ser honom som en spelare vi kan få användning av i Helsingborgs IF både nu och framöver, säger HIF:s huvudtränare Henrik Larsson i ett pressmeddelande från HIF.

Annons

Alhaji Gero flyttade 2013 från Nigeria till Östers IF. Därefter hann han med ett år i danska Viborg innan det blev två säsonger i Östersunds SK. I augusti gick han till Esteghlal. Sejouren i det iranska topplaget blev endast ett halvår innan han i våras återvände till Östersund. Kontraktet med Jämtlandsklubben går ut den 15 juli och Gero ansluter därefter till HIF, som hoppas att nyförvärvet kan debutera mot AIK den 20 juli.

– Det känns fantastiskt att vara här. Det är en bra klubb med fina faciliteter och bra personer runt klubben. Jag ser mig själv bidra till laget och jag tror att jag som anfallare kommer lära mig mycket av tränaren. Supportrarna är bra och de står alltid bakom laget, jag längtar efter att få spela framför dem, säger Alhaji Gero i pressmeddelandet.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons