Annons

HLMK-trio bildar nytt team

Sport Satsar på det nya mästerskapet som ingår i rally-SM
Sport • Publicerad 11 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Hässleholms MK brukar inte vara rädda för att testa nya grepp, så när Johannes Haraldsson, Johan Green och Elias Lörd hörde sig för om klubben ville vara med och stötta dem för att vara med i teammästerskapet i rally-SM fick de ja direkt.

– Vi fick idén att göra det här tillsammans, och det är ett bra år för oss att vara med i SM, säger Johannes Haraldsson.

Annons

Med bra år menar han att fyra av de fem rallyn som ingår i SM-serien går på sydligare breddgrader. Det är Hässleholm, Älmhult, Skillingaryd. Linköping och så en långresa till första rallyt i Vännäs som gäller.

Eftersom Rally Bilmetro i Sandviken, som skulle körts i månadsskiftet januari-februari, ställdes in blev det bara ett vinterrally, och det är något som Johannes Haraldsson inte har så mycket emot.

– Det är rätt så skönt för vi har ju inte haft någon vinter alls här så vi har inte kunnat testa något. Jag har nog bara kört fyra eller fem vinterrally, och i fjol bytte jag till Golf så med den har jag inte kört något alls, säger Johannes som funderar på att åka upp någon dag tidigare till Vännäs för att hinna göra några tester innan rallyt startar den 28 februari.

Teammästerskapet i rally-SM är nytt för i år och är ett sätt att försöka få upp statusen på SM-serien. Förutom Team Hässleholms MK finns exempelvis Mattias Ekström (rallycrossvärldsmästare och mästare i tyska DTM) med sitt Team EKS med bland de som anmält sig.

Hässleholmstrion har för avsikt att utmana de bästa teamen, och Johannes Haraldsson tycker det ser bra ut för dem.

– Jag och ”Kalle” har hållit ihop ett tag på tävlingarna. Sen tror jag att Elias kommer att vara snabb i år. Det är bara hans tredje säsong och han utvecklas fort, och kommer att bli en bra chaufför. Lite roligt är att han köpte sin första bil av mig, säger Johannes.

Teamen består av tre förare där de två bästa i varje deltävling räknas, och det är poängen som de får i sina respektive klasser som räknas in i teammästerskapet.

– Sen är det lite positivt att vi som är med i teammästerskapet presenteras lite extra i programbladen så vi får lite mer uppmärksamhet, säger Johannes Haraldsson som är laddad inför första rallyt om drygt två veckor.

bild 1/3
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons