IFK räddade en poäng

Underläge 0–2 efter 45 minuters spel och på väg mot en ny förlust. Då samlade IFK Hässleholm ihop sig räddade en poäng mot Asarum.
– Jag är imponerad av att vi kunde studsa tillbaka, säger IFK-tränaren Johan Persson.
FOTBOLL • Publicerad 8 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
IFK:s målskyttar Ivan Danielsson Andonovski och Julian Grozdanovski kramar om varandra efter att den sist nämnda kvitterat till 2–2 mot Asarum.Foto: LENNART MÅNSSON

Sett till IFK Hässleholms resultatrad så hade de bara en förlust på de sex senaste matcherna inför bortamötet med Asarum, men prestationsmässigt så var de två senaste matcherna (Asarum och Hässleholms IF) riktigt dåliga. Johan Person hade därför förhoppningen att laget skulle kunna ta ny sats.

På grund av en del småskavanker och jobb så saknades kvartetten Isak Orajärvi, Amel Crnalic, Mustafa Owaid och Isaac Holmberg helt och hållet i truppen, vilket gjorde att Elliot Nilsson och Hugo Arvidsson fick chansen från start.

Det var ett mer försiktigt IFK som inledde matchen, och långbollarna från backlinjen upp mot i första hand Ivan Danielsson Andonovski var många under första halvlek.

– Vi ville säkra mer bakåt. Samtidigt var det en helt annan inställning och glöd i laget i dag. Det var flera klasser bättre än de två senaste, säger Johan Persson som trots att Danielsson Andonovski hade ett bra läge efter tio minuters spel fick se Asarum ta ledningen efter en halvtimmes spel.

Zakaria Amro bredsidade in 1–0 när IFK inte fick undan bollen efter en frispark. Sju minuter senare stod det 2–0 på resultattavlan efter att Adam Svensson lite väl lättvindigt tagit sig in i IFK:s straffområde och serverat Rashid Browne bollen på ett silverfat.

– De är skickliga på att utnyttja de ytorna de får, konstaterar Johan Persson som inför andra halvlek pratade om att pressa lite högre.

Elliot Nilsson fick chansen från start.
Elliot Nilsson fick chansen från start.Foto: LENNART MÅNSSON

Det fick resultat tämligen omgående.

Max Sandberg, som för en gångs skull var på högerkanten, slog ett perfekt inlägg som skyttekungen Ivan Danielsson Andonovski var hetaste på och nickade in reduceringen till 2–1.

– Klart att det var skönt att får det målet så tidigt, det gör att vi kommer in i matchen mer.

IFK skapade sedan en hel del nästan-lägen där sista passningen inte riktigt satt som den skulle. Istället var Rashid Browne så när att punktera matchen i den 70:e minuten när han kom fri från halva plan, men Carl Lundahl Persson höll kvar IFK i matchen med sin yttersta tåspets som räddade Brownes avslut.

I den 73:e minuten bytte Julian Grozdanovski av Elliot Nilsson och fyra minuter senare kvitterade han till 2–2.

Grozdanovski var alert och snodde bollen när Asarumsspelarna uppträdde lite väl nonchalant i eget försvar, och elegant rundade han hemmalagets målvakt Hugo Persson och rullade in kvitteringen.

– Det är oerhört starkt att vi orkar resa oss. Dels prestationsmässigt från de två senaste matcherna som inte varit bra, dels från underläget här i dag, säger Johan Persson som var nöjd med många saker.

– I dag så pressar vi högre upp och framför allt så gör vi det samlat som ett lag, det är det man vill se. Sen har vi mer kräm i benen, och det känns bra att vi studsade tillbaka.