Annons

Klart: Kb/NSk sänder KIK:s och Tyringes matcher: ”Ett värdefullt tillägg”

Kb/NSk tar nya kliv i satsningen på livesänd sport i höst.
För prenumeranter kommer tidningen att sända samtliga av KIK:s och Tyringes matcher i Hockeyettan.
– Det här är något som stärker vårt erbjudande ytterligare, säger Jörgen Svensson, Kristianstadsbladets och Norra Skånes chefredaktör.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 23 augusti 2023
Kristianstadsbladet och Norra Skåne kommer att sända alla matcher från Kristianstads Ishall och Tyrs Hov kommande säsong.
Kristianstadsbladet och Norra Skåne kommer att sända alla matcher från Kristianstads Ishall och Tyrs Hov kommande säsong.

Bonnier News, Gota Media, NTM och därigenom Kristianstadsbladet och Norra Skåne fortsätter sin offensiva satsning på livesänd sport.

För alla lokala hockeyentusiaster har Kb/NSk ett glädjande besked inför hösten.

Annons

Den senaste rekryteringen vad gäller sändningsrättigheter är Hockeyettan och kvalet till Hockeyallsvenskan. Tidningen kommer alltså att sända samtliga matcher för Kristianstads IK och Tyringe Hockey under säsongen 2023/24.

– Vi är glada över att kunna erbjuda våra prenumeranter samtliga KIK:s och Tyringes matcher i Hockeyettan den kommande säsongen. Det här är något som stärker vårt erbjudande ytterligare, säger Jörgen Svensson, Kristianstadsbladets och Norra Skånes chefredaktör, som gärna också poängterar:

– Det är alltid journalistiken som är basen i vår verksamhet. Men livesändning kan vara ett värdefullt tillägg som uppskattas.

KIK-supportrarna kan nu följa jakten på en återkomst till Hockeyallsvenskan via Kb/NSk.
KIK-supportrarna kan nu följa jakten på en återkomst till Hockeyallsvenskan via Kb/NSk.Foto: Mikael Persson

Alla matcher med 19 lag från Hockeyettan kommer sändas på lokala titlar inom Bonnier News, NTM och Gota Media. Även hela kvalet till Hockeyallsvenskan sänds på Expressen.

– Det här blir en diamant i vårt utbud av livesänd sport, då det handlar om lag som drar mycket publik och som våra läsare och tittare vill veta allt om, säger Lasse Hansson, livesportansvarig på Gota Media i ett pressmeddelande.

– Vi inledde vårt samarbete redan förra säsongen och vi har tillsammans jobbat hårt för att utveckla och utöka det, vilket vi nu har lyckats med. Nu når Hockeyettan ut såväl till den nationella som den lokala publiken, vilket är en kombination som passar vår liga perfekt, säger Jens Israelsson, vd på Hockeyettan.

Fotnot: Livesänd sport ingår i abonnemangen Digital plus och Komplett.

Fakta

Så visas Hockeyettan i vinter

Expressen: Visar alla kvalmatcher, såväl play off-matcher som kvalserien.

Lokala titlar: Visar alla matcher med sitt lokala lag.

Hockeyettan Play: Visar alla matcher i såväl grundserien som kvalet.

Anton NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons