Annons

Kristianstad mot Ajax i Champions League

Kristianstad får möta nederländskt storlag i semifinalen av kvalet till Champions League.
Fotboll • Publicerad 24 juni 2022
Kristianstad (bilden) får möta Ajax. Arkivbild.
Kristianstad (bilden) får möta Ajax. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det fanns möjliga mardrömslottningar som Manchester City och Real Madrid men Kristianstads DFF duckade den kulan och fick i stället Ajax i kvalspelets semifinal. Nederländskorna slutade tvåa bakom Twente i damernas ligaspel, Eredivisie, i fjol.

Vid vinst får de möta vinnaren av Eintracht Frankfurt och danska Fortuna Hjørring.

Annons

Skåningarna gick in i lottningens "League Path" som oseedat lag via sin tredjeplats i fjolårets damallsvenskan. Där möts 16 nationstreor från de högst rankade länderna i en semifinal och final om att avancera till omgång två. I den andra omgången går nationstvåorna, i svenskt fall BK Häcken, in.

Rosengård hoppar över omgång ett i "Champions Path" då de vann fjolårets damallsvenskan och går direkt in i omgång två av vinnarkvalet.

Båda spåren avgörs slutligen med hemma-borta-möten där segrarna går till gruppspelsfasen under hösten, efter de två inledande spåren strålar vinnarna till slut tillsammans i Champions Leagues gruppspel.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons