Annons

Kritisk till kommunens agerande

– Jag håller med Henrik Samevik. Det är bullshit det han säger, säger Michael Holmström i Vinslövs HK.
HANDBOLL • Publicerad 28 augusti 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Michael Holmström är inte imponerade över hur Hässleholms kommun behandlat frågan kring Furutorpshallen.
Michael Holmström är inte imponerade över hur Hässleholms kommun behandlat frågan kring Furutorpshallen.Foto: Stefan Sandström

I gårdagens tidning menade Henrik Samevik att Vinslövs HK skulle kunna spela i Furutorpshallen när brandskyddet där var ordnat även om de skulle vara strax över 50 personer. Det är något som Michael Holmström reagerar kraftigt emot.

– Jag förstår inte hur han kan säga så till tidningen. Vi har ett mejl som han själv har undertecknat där det klart och tydligt står att det får vara max 50 personer i hallen. Och brandskyddet är något vi tar väldigt allvarligt på.

Annons

Michael Holmström berättar att de hade ett möte med kommunen redan innan det var klart med avancemanget, men anser att inget har hänt.

– Vi var lite kaxiga där, men nu sitter vi ändå här och inget har hänt. En utbyggnad av hallen är det fem år sen vi började prata om, och nu plötsligt tror de att allting ska hända på två veckor.

Men kommunen säger att ni kan spela i Qpoolen och att ni fått besked om det den 2 juli, kan ni inte spela där då?

– Jag vet inte. De hade ju inte koll på att Furutorpshallen inte var godkänd, hur kan de då vara säkra på att den är det. Och det erbjudandet fick vi i förar veckan.

De (kommunen) menar att förbundet också sagt att ni kan spela där.

– Att de ska ha gett ett förhandsbesked innan de tittat på hallen tror jag inte på.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons