Lovande seriegenrep av HIF

Hässleholms IF kan se fram mot nästa helgs seriepremiär med tillförsikt. I genrepet mot LB07 blev oavgjort 2–2 i en match som mycket väl kunde vunnits av de de grön-vita.
Fotboll • Publicerad 25 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Tim Ströbeck tar sig förbi målvakten gör 1-0 för HIF i seriegenrepet mot LB07.
Tim Ströbeck tar sig förbi målvakten gör 1-0 för HIF i seriegenrepet mot LB07.Foto: Jan Rydén

– Jag är mycket nöjd med att vi skapade så mycket framåt, säger HIF-tränaren Burim Rexhepi.

Som hade i stort sett hela sin trupp till förfogande i matchen som spelades på Österås IP:s B-plan. Albert Jansson, Astrit Shabani och Sabani Arber saknades i genrepet.

Efter en jämn start kunde HIF ta ledningen i den 15:e minuten. Jonathan Nilsson frispelade Tim Ströbeck som tog sig förbi målvakten och förpassade bollen in i öppet mål.

Ströbeck var nära att göra även 2–0 men hans skott stoppades av målvakten till hörna. Hemmamålvakten Erik Krantz tvingades strax efter även han göra en bra räddning. Men på de efterföljande hörnan kunde gästerna kvittera till 1–1.

I slutet av halvleken föll en av gästernas spelare ihop med andningsbesvär. Spelaren kunde dock på egen hand gå till den tillkallade ambulansen.

HIF tog på nytt ledningen tio minuter in på den andra halvleken genom Gazmend Xhemajli. Men i den 70:e minuten kvitterade LB07 på nytt till 2–2 vilket blev slutresultatet.

– Vi kunde satt punkt på matchen strax efter vårt 2–1-målet då vi skapade en del chanser, säger Burim Rexhepi som var både nöjd och lite missnöjd efter matchen.

– Jag är väl inte så nöjd med att vi släpper in två mål. Däremot var det bra att vi skapade mycket chanser framåt.

HIF-tränaren var mycket nöjd med sin unge mittback Anton Branting.

– Han var riktigt bra och jobbar hårt i mitten av försvaret. Vill gärna även ge ett extra plus till Jonathan Nilsson och Albin Andersson.

Så startade HIF: Erik Krantz – Sebastian Carrblad, Emil Szymanski, Anton Anton Branting, Oscar Widmark– Gustaf Winroth, Jonathan Nilsson, Albin Andersson – Casper Burehed, Gazmend Xhemajli, Tim Ströbeck.

Alfons Andersson, Erjon Rama, Armen Chehade och Wilmer Persson Åhstedt byttes in i den andra halvleken.