Annons

Malmö FF möter Chelsea i 16-delsfinalen

Sport • Publicerad 17 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Totalt fanns det femton möjliga motståndare för Malmö FF inför lottningen till sextondelsfinalen.

Hoppet om att få möta NK Dinamo Zagreb eller FC Redbull Salzburg gick försvann snabbt i lottningen för MFF då de båda seedade lagen blev lottad i första och respektive andra dragningen.

Annons

Istället blir det Chelsea som MFF ställs mot. Senast Londonlaget spelade en tävlingsmatch i Skåne var i Cupvinnarcupen 1998 då Helsingborgs IF klarade 0-0 hemma mot ett lag med bland andra Gianluca Vialli, Roberto Di Matteo och Marcel Desailly (men föll borta på Stamford Bridge med 0-1).

Efter det har dock Chelsea blivit betydligt mer framgångsrikt med bland annat fem Premier League-titlar, en Champions League-titel (2012) och en Europa League-seger (2013)

–Det var en av de tuffaste motståndarna vi kunde få i det här skedet av turneringen är alla lagen bra, men det fanns många som kändes lättare än Chelsea på papperet, förklarar MFF:s sportchef Daniel Andersson för Skånskan.

Han ser förstås ändå fram emot drabbningarna mot Londonlaget med tillförsikt.

– Det är bara för oss att ta oss an den tuffa men roliga utmaningen.

MFF börjar på hemmaplan den 14:e februari och spelar bortamatchen i London veckan därpå. Normalt sett brukar man inom klubben föredra att avsluta hemma, men den här gången är Daniel Andersson av en annan åsikt:

– Nu blev det så här och då ser vi det som en fördel att börja hemma. Vi går ut hårt med stöd av vår publik och tar förhoppningsvis med oss ett bra resultat till bortamatchen.

En bortamatch som spelas veckan efter, den 21 februari, i London på Stamford Bridge.

Även lagkaptenen Markus Rosenberg låter förhoppningsfull:

– Det är en otroligt svår lottning. Samtidigt är det kul att vi får mäta oss med de bästa. Vi har allt att vinna, säger han till Kvällsposten.

Annons

Och Pontus Jansson, spelaren som aldrig släpper sitt Malmö FF trots spel utomlands, var snabb på bollen efter lottningen stod klar med att uppmana Malmös supportrar att färga London himmelsblått den vid returmötet på sin twitter.

https://twitter.com/PJansson5/status/1074640967070814208

[contentcards url="https://www.skd.se/2018/12/14/har-ar-lagen-mff-kan-mota/" one_line="true"]

Ettan från Malmö FF:s gruppspel, KRC Genk, kommer att möta Slavia Prag.

Med största säkerhet kommer EL-matcherna att tvinga fram ändringar vad gäller MFF:s planerade träningsläger i Florida i början av februari som har slutdatum 9 februari:

– Det är något vi diskuterar internt just nu, förklarar Daniel Andersson.

Redan står det klart att det blir ändrade matchdatum i svenska cupens gruppspel. Matchen mot Degerfors spelas 17 februari och mot öster spelar MFF den 25 februari.

Premier League-fyran Chelsea kommer till Malmö med en del riktigt namnkunniga spelare, som brassen Willian, Eden Hazard, N’Golo Kanté, David Luiz, Cesc Fabregas, Alvaro Morata och Oliver Giroud.

Och det råder ingen större tvekan om att hemmamatchen kommer att bli utsåld tidigt.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/1074640898938544128

bild 1/2
Foto: (Tibor Illyes/MTI via AP)
Marcus Antonsson. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600
Foto: (Tibor Illyes/MTI via AP)
Marcus Antonsson. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600
Fakta:

Här är lagen som möts när Europa League fortsätter:

Viktoria Plzen-Dinamo Zagreb

*Årets Europa League-final spelas på Olympiastadion i Baku, Azerbajdzjan, den 29 maj 2019.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons