Annons

Målvakt från Handbollsligan till Vinslöv

Vinslövs HK har fullbordat ett hattrick i spetsvärvningar från OV Helsingborg. Målvakten Linus Olsson är klar för allsvenskt spel i VHK.
HANDBOLL • Publicerad 24 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Linus Olsson under en match i Handbollsligan med OV Helsingborg mot IFK Kristianstad. Nästa säsong spelare Olsson i Vinslöv.
Linus Olsson under en match i Handbollsligan med OV Helsingborg mot IFK Kristianstad. Nästa säsong spelare Olsson i Vinslöv.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Linus från OV till Vinslöv – det är inte första gången vi får anledning att skriva det. VHK har tidigare gjort klart med skyttekungen och bombkastaren Linus Nilsson. Och nu följer målvakten Linus Olsson efter.

Vinslöv har som bekant även knutit kantspelaren Sebastian Hansson från OV Helsingborg till sig. VHK spänner onekligen musklerna på värvarfronten och höjer ribban inför kommande säsong.

Kommer från Åhus

Annons

De tre OV-spelarna kommer alla från Kristianstadstrakten. Hansson gjorde som bekant en längre sejour i VHK (där han var lagkapten) innan han lämnade och även om Linusarna inte har spelat i Vinslöv tidigare är de en slags hemvändare så till vida att de återvänder till sina gamla jaktmarker.

– Ja, jag kommer ju från Åhus och har alltid mött Vinslöv. Och jag känner en hel del spelare i truppen. Några har jag spelat med när jag var yngre och alla som kommer från trakten känner jag, säger Linus Olsson.

”Allting klickade med Vinslöv”

Både Nilsson och Hansson har pratat om att den privata och sociala aspekten spelade in när de valde Vinslöv. Och Olsson är inne på samma spår.

– Jag studerar till ämneslärare i Malmö. Jag har alltid flyttat runt med enbart handbollen i fokus. Nu när jag har börjat plugga ville jag hitta en lösning där jag kunde fortsätta spela handboll på en bra nivå och kombinera det med pluggandet. Och allting klickade bra med Vinslöv, säger han.

Precis som de andra OV-värvningarna poängterar Olsson dock att han inte kommer till Vinslöv för att varva ner.

– Absolut inte. Handbollen är i fokus. Jag vill få mycket speltid och visa vad jag går för, säger Olsson, som fått begränsat med speltid i Handbollsligan.

– Samtidigt har jag tagit tillvara på chanserna jag har fått och jag har hela tiden vuxit som handbollsspelare och utvecklats.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– Det är ju alltid svårt att prata om sig själv ... jag försöker sprida energi och pusha laget. Dirigera mycket bakifrån. Målvakt/försvar är ju en enhet som måste fungera tillsammans. Jag snackar mycket. Jag kan både vara positiv och lite ... smågalen, säger Olsson med ett skratt.

”Topp sex en möjlighet”

Han menar att Vinslöv har en spännande satsning på gång och bygger något intressant med en stark trupp, bra tränare och driven klubbledning.

Annons

Hur högt tycker du laget ska sikta nästa säsong?

– Man ska nog inte vara för ivrig direkt. Men med truppen man har och värvningarna klubben gjort ser det lovande ut. Topp sex känns absolut som en möjlighet.

Nyförvärvet

Namn: Linus Olsson.

Ålder: 26.

Bor: Helsingborg.

Familj: Mamma, pappa och bror.

Gör: Studerar till ämneslärare i Malmö.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons