Anaheims svenska spelare var heta när laget besegrade Boston i NHL med 5–3.
Bland annat gjorde Isac Lundeström mål och Hampus Lindholm tre assist.
Ishockey • Publicerad 25 januari 2022
Hampus Lindholm firar ett av Anaheims mål med kaptenen Ryan Getzlaf.
Hampus Lindholm firar ett av Anaheims mål med kaptenen Ryan Getzlaf.Foto: Charles Krupa/AP/TT
Jacob Markström släppte bara en puck förbi sig i mötet med St Louis.
Jacob Markström släppte bara en puck förbi sig i mötet med St Louis.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Framspelad av just Lindholm satte centern Lundeström 2–0 i början av den andra perioden.

I numerärt underläge kämpade Lundeström sig fri och lirkade in pucken mellan benen på Bostons finländske målvakt Tuukka Rask. Målet var hans nionde för säsongen.

Låg bakom tre mål

Försvarsspelaren Hampus Lindholm, som låg bakom Anaheims tre första mål, hade dessförinnan assisterat till Derek Grants 1–0-mål i powerplay.

Tillsammans med Rickard Rakell spelade han också fram veteranen Ryan Getzlaf, som dundrade in 3–1 i mitten av andra perioden.

Rakell hamnade även i poängprotokollet vid Anaheims femte och sista mål.

Rekordkväll för Yandle

För Philadelphias back Keith Yandle var det en historisk kväll.

Laget förlorade med 3–1 mot Dallas. Men den 35-årige amerikanen tangerade pensionerade Doug Jarvis ironman-rekord i NHL. Med nattens drabbning har han spelat 964 ligamatcher på rad. Han spelade 13 minuter och 39 sekunder och sköt ett skott på mål.

Yandle, som gör sin första säsong med Flyers, påbörjade sin obrutna matchsvit den 26 mars 2009 när han spelade för Phoenix. Totalt har han gjort 1 074 matcher i NHL för Phoenix, New York Rangers, Florida och Philadelphia.

Jarvis spelade sina 964 matcher mellan oktober 1975 och oktober 1987, med Montreal, Washington och Hartford. Han spelade inga matcher utöver sviten.

Står Yandle på isen även på tisdag blir han ensam rekordhållare.

Målrika matcher

I övrigt bjöds det på ett par riktigt målrika matcher i nattens NHL-omgång.

Minnesota körde över Montreal och vann med hela 8–2, efter bland annat ett mål av norrmannen Mats Zuccarello.

Calgary med Elias Lindholm hade lekstuga i 7–1-segern mot St Louis.

Lindholm slog in 3–1 i powerplay i den första perioden. Tjusigt framspelad av kedjekompisarna Johnny Gaudreau och Matthew Tkachuk sköt han in pucken bakom en chanslös Jordan Binnington från den högra tekningscirkeln. Det var svenskens trettonde fullträff för säsongen.

Kedjan dominerade matchen. Tkachuk utsågs till bästa spelare med fem assist och Gaudreau glänste med ett mål och tre assist.

Jacob Markström vaktade Calgarys mål och gjorde 20 räddningar.