Annons

Mental coach hjälpte 18-åringen hitta formen

Inledningen av säsongen var tuff. Men med hjälp av Frölundas mentala coach har David Edstrom hittat formen – och mot Linköping blev 18-åringen matchhjälte.
– Det är en gladare David i dag, säger han efteråt.
Ishockey • Publicerad 26 september 2023
David Edstrom fixade segern i matchen mot Linköping.
David Edstrom fixade segern i matchen mot Linköping.Foto: Adam Ihse/TT

Redan i den andra perioden satte David Edstrom sitt första mål – och matchens andra – när Frölunda till slut besegrade Linköping med 3–2 på tisdagen. Linköping kom dock tillbaka och efter en mållös förlängning avgjordes SHL-matchen via straffläggning.

Då klev David Edstrom fram på nytt och lurade en dittills storspelande Marcus Högberg i Linköpings mål.

Annons

– Jag hade en inövad variant. Lasse (Johansson, Frölundas målvakt) sa han kommer långt ut så testa att försöka få upp pucken. Det gjorde jag och det gick hem, säger han.

TT: Var du nervös?

– Jag hann inte bli nervös. Det var bara pang på, jag tror det var bra.

Fostrad i Hovås

För Edstrom, som fostrats i Hovås, är det en dröm att få spela inför tusentals supportrar på Scandinavium.

Och efter vad han själv beskriver som en tung start på säsongen har han nu växlat upp sitt eget spel. Bland annat efter att ha fått hjälp av den mentala coachen Sarah Eriksson.

– Efter de första matcherna var jag inte nöjd så efter matchen mot Malmö (21 september) hade bollade jag idéer med Sarah, säger Edstrom.

– Om jag gör ett misstag under matchen åker jag runt och grubblar på det, men Sarah sa till mig att parkera det där så kan man kolla på det efteråt i stället för att tänka på det under matchen, fortsätter han.

"Vill vinna SM-guld"

I somras draftades centern, som har en amerikansk pappa och en svensk mamma, av Las Vegas. Det långsiktiga målet är att slå igenom i NHL, men för nu är det fokus på Frölunda som gäller.

– Först och främst är det den här säsongen som gäller och vi vill vinna SM-guld. Sen får vi se vad som händer, David Edstrom.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons