Osby föll mot serieledare i Finspång

Sport • Publicerad 8 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Osby åkte upp till serieledande IK Guts i Östergötland. Guts, som sedan säsongsstarten har hunnit med att flytta från Norrköping till Finspång, visade sig vara formidabelt motstånd.

Det tog bara tre minuter innan Guts tog ledningen men Vladislav Lomakins kvittering i slutet på första perioden, assisterad av tvillingbrodern Jurij och Colin Holmström, gav ändå hopp till Osby.

Men fem minuter in i andra perioden kom också 2–1 för Guts, i boxplay till råga på allt. Osby fick nu rikta in sig alltmer på att jaga men trots att Osby vann periodens skottstatistik blev det ingen ny kvittering.

I stället kom dråpslaget två minuter in i tredje perioden när Guts gjorde två mål på 35 sekunder. Historien upprepade sig när Osby återigen vann skottstatistiken med nästan lika klen utdelning. Daniel Peterson fick i alla fall reducera en knapp minut från slutet, assisterad av Vladislav Lomakin.

Förlust blev det för Osby som tappar mark i toppen. Kval ser det ändå ut att bli och Osby har nio poäng ned till Halmstad med tre matcher kvar att spela.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.