Rahms spel börjar sätta sig mer och mer

Sport Kontrollerade matchen mot Borås
Sport • Publicerad 26 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Felix Lidgren och Adam Bexdal och de andra i Tyringe fick äntligen jubla efter 4–1 borta mot Borås. 
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Felix Lidgren och Adam Bexdal och de andra i Tyringe fick äntligen jubla efter 4–1 borta mot Borås. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Att Tyringe ska klara sig kvar i ettan utan kval känns oerhört långsökt även om det fortfarande finns 21 poäng kvar att spela om, men desto viktigare är att hitta ett spel och självförtroende som de kan förlita sig till. Och i matchen mot Borås visade de att de är en bit på väg.

För Borås var matchen viktig för att kunna hänga på lagen ovanför kvalstrecket, men av det syntes inget. Eller det var snarare så att det var Tyringe som dikterade villkoren i matchen.

Det underlättades också genom att Bálint Horvath gav Tyringe ledningen efter knappt fyra minuters spel.

– Jag tycker att vi har bra kontroll på matchen i första perioden, och är nöjd med att vi har ledningen. Men sen i andra blir vi passivare och sjunker in i mitten och stöter ut en och en i hörnen, och de får mer tid med pucken och då är de bra, säger Magnus Rahm.

Trots att Tyringe var spelmässigt sämre i andra perioden kunde de utöka ledningen till 3–1 efter två perioders spel efter mål av Filip Jannerstig och Gabriel Altberg.

– Att vi har 3–1 efter andra är skönt eftersom de får en del långa anfall, och det måste vi jobba med, säger Rahm.

I tredje perioden hittade Tyringe tillbaka till spelet de hade i första perioden och kunde kontrollera matchen på ett sätt som de kanske inte gjort tidigare under säsongen. För även om Borås försökte skapa tryck mot Joakim Strandberg i Tyringes mål blev det aldrig riktigt farligt.

– Det kändes faktiskt ganska lugnt och det blev aldrig någon panik. Den där känslan att vi skulle bli rädda för att förlora kom aldrig, säger Magnus Rahm.

Med 47 sekunder kvar av matchen punkterade Felix Lidgren definitivt tillställningen genom att göra 4–1 i tom bur.

– Vi spelar mer och mer som jag vill även om vi faller ur stundtals, men vi trycker på de bitarna i båset hela tiden och vi jobbar på att det ska bli bra, säger Magnus Rahm.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.