Annons

Revanschsugna lag i derbyt

Redan i andra omgången spelas säsongens första – och enda – derby mellan IFK Osby och Röke IF.
Det är två revanschsugna lag som drabbar samman på Osby IP.
FOTBOLL • Publicerad 22 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Rikard Svensson och Jessica Jönsson tränar IFK Osby.
Rikard Svensson och Jessica Jönsson tränar IFK Osby.Foto: Robert Rolf

Röke inledde seriespelet ängsligt och trots en stark upphämtning blev det förlust mot Valinge/Derome (1–2).

IFK Osby inledde seriespelet sömnigt och trots en stark upphämtning blev det förlust mot Vinberg (2–3).

Annons

Det är med andra ord två poänghungriga och revanschlystna lag som ställs mot varandra i måndagskvällens derby på Osby IP.

Även om Jessica Jönsson (Osby) och Julius Sjödahl (Röke) helst vill sätta parentes runt matchöppningarna i premiären så finns det positiva bitar att plocka med sig.

– Vi har ett väldigt stabilt försvarsspel och viljan att inte ge upp utan fortsätta spela. Det gjorde att vi kunde gå från 0–3 till 2–3. Vi är konditionsstarka, konstaterar Jessica Jönsson.

– Spelet kan bli bättre men vi orkade springa och fajtas bättre än dem de sista 30 minuterna. Det är en ambition vi har i år: att vi ska orka spela vårt spel under längre tid i matcherna. Det var väldigt positivt, tycker Julius Sjödahl.

IFK Osby saknar innermittfältaren Lovisa Nordh Axelsson (jobb) och vänsterbacken Ida Nilsson (sjuk).

– Lovisa startar sitt sommarjobb och har fått en kvällstur som inte är möjlig att byta bort så där tappar vi vårt ankare på mitten. Hon var ju skadad delar av fjolårssäsongen och då var det andra som klev fram så vi hoppas att att det blir så den här gången också. Men visst känns det lite oturligt att Lovisa saknas i en sådan här match, säger Jessica Jönsson.

Vad förväntar du dig av Röke?

– Det är ett stabilt gäng som förmodligen liknar Vinberg som vi mötte i premiären. Det kommer att bli en fysisk match – det är vi förberedda på. Röke är kanske inte lika mycket ett spelande lag som vi men har andra kvaliteter och vi ska försöka stå upp mot dem. Jag tror att vi kan ha nytta av matchen mot Vinberg.

Julius Sjödahl tränar Röke IF.
Julius Sjödahl tränar Röke IF.Foto: Foto: Stefan Sandström

Röke får klara sig utan Kajsa Kjerstensson som är gravid och missar resten av säsongen. Fanny Gradin saknas i upptakten av seriespelet på grund av en axeloperation.

Det finns ytterligare ett par frågetecken i truppen.

Annons

– Vi spelade på en jättehård plan i premiären och några har visat tecken på inflammationer/överbelastningar plus att det ju var första 90-minutersmatchen på flera månader så vi har någon som vi kommer att testa matchdagen, säger Sjödahl.

Vad förväntar du dig av Osby?

– Jag har inte sett dem så mycket men jag antar att de spelar ganska likt som de gjort tidigare. De spelar bakifrån och har unga och passningsskickliga spelare – ett bra lag. Jag tror det kommer bli bra fart och intensitet i matchen. Synd att vi inte får ha publik – vi hoppas bjuda på bra fotboll.

IFK Osby och Röke IF parkerade på varsin slutlig tredjeplats i respektive division två-serie 2019.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons