Annons

Röke i uppförsbacke efter storförlust

Sport • Publicerad 7 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Rickard Träff. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Rickard Träff. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Rökedamerna överlevde första kvalrundan mot Warberg genom att vinna i förlängning, och den boosten verkade de ha med sig när andra kvalrundan mot Växjö började på bortaplan. De behövde nämligen bara tio sekunder på sig för att ta ledningen genom Cajsa Engdahl.

– Kanske det gick för lätt, för sen har vi chans att göra ett mål till i vårt andra byte, säger Rickard Träff.

Annons

Så långt såg det bra ut, men det skulle svänga fort. Väldigt fort.

Efter 2.54 kvitterade hemmalaget, och 22 sekunder senare ledde Växjö med 2–1. En ledning som de ökade på drygt tolv minuter in i matchen.

Men Röke fick till en viktig reducering genom Frida Gustafsson, och då var Rickard Träff ändå lugn trots underläget med 3–2.

– Alltså det kan låta konstigt och inget jag bara säger, men jag tycker att vi är det bättre laget men att vi har marginalerna mot oss. Vi har tre, fyra frilägen som vi bränner medan de har skott som ska gå utanför men styrs in. Eller så lägger de bara in en boll mot kassen som går in på något sätt, säger Träff.

Detta höll i sig i andra perioden där Röke reducerade två gånger om efter att Växjö drygat ut sin ledning, men när småländskorna gjorde 6–4 och 7–4 orkade Röke inte repa sig.

Det låter lite som matchen mot Warberg när du säger att ni skapar lägen, men det är motståndarna som gör mål?

– Ja, det stämmer. Till viss del påminde matcherna om varandra, säger Träff.

Inför sista perioden stod han för ett taktiskt svårt val. Satsa på att hämta in 4–7-underläget eller spela smart och inte åka på fler baklängesmål.

– Vi gick för att hämta in underläget, men tyvärr så gick vi bort oss och då fick de självförtroende och kunde de spela sig till några mål till, säger Träff som nu måste ingjuta mot i laget för att hämta in 4–9 på lördag.

– Det är inget annat att välja på. Det är halvtid och vi ligger under med 5–0. Håller vi oss bara till konceptet så vinner vi.

Annons

Finns det något positivt du kan ta med dig från den här matchen?

– Ska jag se det positiva så är det att vi skapar mycket, och gör vi det på lördag också så har vi absolut chansen att vända på detta. Det enda som gäller för oss är att göra en heroisk insats, säsongens bästa och vända på detta. Jag vet att vi kan göra det, säger Rickard Träff.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons