Annons

Segersugen i eget hopkok

Sport Stoffe Nilsson vill sätta WRC-bilarna på plats i sin enkla ”VRC” i Snapphanerallyt.
Sport • Publicerad 4 augusti 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
Esmeralda Gyllenswärd och Stoffe Nilsson kör sitt första Snapphanerally tillsammans. Liam är pappas störste supporter. Foto: Marika Höghäll
Esmeralda Gyllenswärd och Stoffe Nilsson kör sitt första Snapphanerally tillsammans. Liam är pappas störste supporter. Foto: Marika Höghäll

Årets AM Snapphanerally, det 47:e i ordningen, har inte SM-status – men väl ett kanonstartfält.För hemmaföraren Stoffe Nilssons del blir det bland annat att tampas med fjolårssegraren, och märkeskamraten, Jerker Axelsson från Trollhättan.– Jag har aldrig tävlat mot honom och vet inte var vi har varandra. Han har ju en fantastisk bil, en äkta WRC-bil byggd från scratch. Jag kör ju en enkel VRC-bil – en Vinslöv Rally Car som är mitt och farsans hopkok, skrattar Stoffe Nilsson.

För kartläsaren Esmeralda Gyllenswärd blir det debut i Snapphanerallyt.– En av sträckorna är hemmaplan för mig för där har jag mitt stall. Det är tredje sträckan, Mårtensbygget. Jag har väl kört den hundra gånger men det hjälper ju inte så mycket, skrattar Gyllenswärd.– Nu har vi ju åkt tre-fyra tävlingar ihop och det har fungerat bra, säger Stoffe.Stoffe kör på hemma-plan och flera av sträckorna känner han väl till. Dock blir det en nyhet även för HLMK-veteranen.– Den första sträckan Skärseröd, den känner jag inte till. Den är helt ny. Sen har jag aldrig fått åka Tommaholma eftersom jag inte kört när det varit SM. Och tvåan, Genastorp, var det länge sedan jag åkte. Kul med nytt så att det inte blir kopia från år till år.

Annons

Stoffes Subaru Impreza WRX plockades ut ur racingverkstaden i våras.– Den är ju fortfarande under utveckling. Vi har haft lite värmeproblem i början. Bilen gick inte att köra när det var så varmt som det var i Dackefejden. Och sedan är det framförallt inställningarna som har varit det stora.

Han hoppas att pappa Tommy ska ha kommit till rätta med problemet.– I Skillingaryd hade vi gjort lite ändringar i kylningen och där fungerade det klockrent. Den dagen var det svalare så vi vet inte riktigt hur den reagerar om det blir väldigt varmt ute. Vi hoppas ju att vi har byggt bort problemet men det är väl det lilla orosmoment som finns.

I vanlig ordning är det en HLMK-chaufför fylld av självförtroende och vinnarskalle som ger sig ut på lördag:– Målsättningen är självklart att vinna!– Jag vet att jag har kapaciteten som chaufför. Men visst hade man haft nytta av en riktig värstingbil ute på Hovdala.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons