Annons

Skåneboll: Inga seriematcher för ungdomar

Under torsdagen la Skåneboll ut en skrivelse som kunde läsas som att man godkände träningsserier för ungdomar. Nu backar distriktsförbundet från detta. Dessutom går RF:s ordförande Björn Eriksson ut och säger nej även till träningsmatcher. Turerna fortsätter...
fotboll • Publicerad 2 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Det blir inga träningsserier för ungdomar på grund av coronaepidemin.
Det blir inga träningsserier för ungdomar på grund av coronaepidemin.Foto: Adam Ihse/TT

I den första skrivelsen från Skånebolls styrelse stod det att läsa att man bestämt sig enligt följande:

"...vidare att starta ungdomsserierna enligt ursprunglig plan i april, men som en träningsserie under våren och en tävlingsserie under hösten."

Annons

Senare under kvällen gick emellertid ett mejlutskick till föreningarna som förklarade att den tidigare skrivelsen inte skulle tolkas som att man godkände träningsserier.

"På förekommen anledning skickar vi härmed ut ett förtydligande som vi vill att ni skickar till alla era lag. Allt seriespel är tills vidare inställt och det gäller samtliga tävlingar som Skånes FF administrerar och alla åldrar och det blir således inga träningsserier.

Läs styrelsens förklaring till beslutet och hur arbetet gått till (Det är i sista stycket i styrelsens berättelse som är beslutet)."

Det sista stycket (beslutet) löd enligt följande:

"Tolkningen Skånes FF gör är att de nya direktiven, efter förtydligande, är att serie/tävlingsmatcher i nuläget inte går att genomföra i någon ålder som förbundet administrerar men att föreningar kan spela träningsmatcher om det sker utifrån Skånes FFs rekommendationer."

Många, inklusive tidningens reporter, tolkade det som att serie/tävlingsmatcher och träningsserie inte var samma sak, eftersom det ovanför det sista stycket stått att man skulle spela träningsserier.

Därför gick Skåneboll ut med ett förtydligande av sin egen skrivelse.

Det återstår att se om Skåneboll tolkat informationen om träningsmatcher rätt.

Under torsdagskvällen uttalade sig nämligen RF-ordföranden (Riksidrottsförbundet) Björn Eriksson och var inte alls positiv till träningsmatcher. Till TT sa han enligt följande:

- Riksidrottsförbundet står fast vid sin tolkning att träningsmatcher i lagidrotter inte är okej under coronapandemin. Träna: ja. Matcher: nej.

Annons

Och dessutom, på frågan om träningsmatcher skulle skjutas upp:

- Ja, av det enkla skälet att har du sett en fotbollsmatch utan närkontakt? Samma sak gäller ner i serierna för barn och ungdomar.

Det kan alltså komma nya beslut från Skåneboll redan under fredagen...

Fortsättning lär följa.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons