Annons

Sköna comebacken: "Kan inte bli bättre"

Han var tillbaka efter en skada – och inhopparen Nicklas Bärkroth var på kort tid inblandad i det mesta.
Samtidigt håller Djurgårdens fina form i sig och det regerande mästarlaget är med i den allsvenska toppstriden efter 3–0-segern borta mot Örebro.   
Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Djurgårdens Nicklas Bärkroth jublar efter sitt 2–0-mål mot Örebro.
Djurgårdens Nicklas Bärkroth jublar efter sitt 2–0-mål mot Örebro.Foto: Kicki Nilsson / TT

– Kroppen kändes bra och att få kröna det här med ett mål och en assist i comebacken när vi vinner…det kan inte bli bättre, säger Bärkroth.

Djurgården förlorade hemma mot ÖSK i inledningen av serien. Men i returen i Örebro tog de formtoppade mästarna en ny trepoängare – på Behrn arena där Dif inte förlorat på tio år.  Tabelltrean är nu uppe i fem vinster på de sex senaste matcherna.  

Annons

– Det är i toppstriden vi ska vara, där vi vill vara och hör hemma. Spelmässigt tycker jag också att det sett riktigt bra ut nu på slutet, säger Bärkroth.

Tuff säsong

Djurgårdens kvicke ytter har annars för egen del haft en tuff säsong. Efter de tre inledande matcherna åkte han på en skada och tvingades opererar menisken i juni. Så bortamatchen på lördagseftermiddagen mot Örebro var alltså hans återkomst i allsvenskan.  

– Skador kommer aldrig lägligt. Men det var i en period där jag kände att min formkurva verkligen var på väg uppåt. Tråkigt att åka på den skadan men jag har jobbat på bra nu under rehab-perioden och lyckats bibehålla självförtroendet.  

Första halvleken var ganska tempo- och chansfattig och det var knappast något skönspel på det stekheta konstgräset i Örebro.  

– Det här måste vara en av de varmaste matcherna som jag spelat, och ändå spelade jag bara typ 25 minuter. Så hatten av för dom som spelade hela matchen, säger Bärkroth.

Eller som han också uttryckte det till Dplay:  

– Det var riktigt varm på planen. Man letade efter kameler därute på slutet.

Mål före paus

Precis före pausvilan inledde Emmanuel Banda målskyttet när han kom upp fint på en hörna och välförtjänt nickskarvade in sin första allsvenska fullträff i karriären bakom Örebromålvakten Oscar Jansson. 

Så efter 83 minuter kunde Nicklas Bärkroth skicka in 2–0 efter att skottet gått via ÖSK-mittfältaren Nordin Gerzic och ställt målvakten Oscar Jansson.  

– Det måste ju vara allsvenskans snyggaste mål hittills alltså… Inte direkt va? Nä, det kommer en boll och jag ser att jag kan hinna fram på den och lyckas få till en bra träff, men den studsar på en motståndare och går åt andra hörnet och ställer deras målvakt. Så det var en skön känsla när den rullade in.  

Annons

TT: Sen hann du som inhoppare med att ordna en assist på kontot också.  

– Precis. Det var en bra omställning och jag sätter den på (Edward) Chilufya och har gör ju resten själv. Det var skönt att få 3–0 där och stänga matchen helt.  

Redan på måndag reser Djurgården till Ungern och på onsdag avgörs enkelmötet med Ferencváros i den första kvalomgången i Champions League.  

TT: Spelar du från start då? 

– Det är oklart. Jag väntar ju barn så det är inte ens säkert att jag kommer åka med. Så vi får se hur det utvecklar sig. Om inte min flickvän har fött innan så stannar jag hemma med henne, säger Nicklas Bärkroth.   

Tobias Wolf/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons