Skyttekungen Forsberg sänkte Björklöven

Mål nummer åtta och nio i slutspelet.
Fredrik Forsbergs två fullträffar låg bakom HV71:s 5–1-seger mot Björklöven.
Ishockey • Publicerad 27 april 2022
Fredrik Forsberg gjorde två av målen i HV71:s 5–1-seger över Björklöven. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Med två minuter kvar på uret av den första perioden smällde 25-åringen in 1–0 för de gästande smålänningarna.

– Den satt fint, jag fick ut den från tekningen och försökte bara hitta luckan, sade Forsberg till C More och fortsatte:

– Det går fort där ute, chanser åt båda håll, vi har lite att steppa upp men gör mycket bra också.

Forsberg hade rätt. Det gick fort i Winpos arena – och det var ramträffar åt båda håll.

Och 25-åringen fick rätt igen, för i andra steppade HV71 upp.

Jesper Kokkonen åkte slalom och satte 2–0 med fem minuter kvar av mittenakten. Två och en halv minut senare skickade Forsberg i numerärt överläge in sitt andra mål för kvällen. Målet var 25-åringens nionde i slutspelet, vilket tar upp honom i topp av slutspelets skytteliga.

– Det var väldigt slarvigt här i andra, sade Björklövens Olle Liss inför den tredje perioden.

Västerbottningarna gav ett försök att rycka upp sig i tredje perioden och fick kontakt när Jacob Olofsson reducerade till 1–3 med drygt sex minuter kvar att spela.

Närmare än så kom däremot inte Björklöven, utan HV71 vann till slut med 5–1 efter två mål i tom bur i slutskedet, signerade Christoffer Törngren och Chad Billins.

– Starkt. Jag tycker vi tar över efter en lite tuff start, sedan växer vi in i det och i andra och tredje kontrollerar vi spelet och gör en bra match, säger Forsberg.

Fjärde matchen spelas på fredag, även den i Umeå.