Spanien bröt Italiens rekordsvit

Två klassmål av Ferran Torres och en italiensk utvisning redan före paus.
Det tog Spanien till final i Nations League – och satte punkt för Italiens världsrekordsvit på 37 raka matcher utan förlust.
Spanien vann med 2–1 på San Siro.
Fotboll • Publicerad 6 oktober 2021
Spaniens Ferran Torres, i rött, gör sitt andra mål i segermatchen över Italien.
Spaniens Ferran Torres, i rött, gör sitt andra mål i segermatchen över Italien.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Italien hade inte förlorat en landskamp sedan den 10 september 2018 och har radat upp 37 raka matcher utan förlust, 28 segrar och 9 oavgjorda.

Det ledde bland annat till sommarens EM-titel på Wembley.

Men kanske var det ett tecken redan på uppvärmningen när målvakten Gianluigi Donnarumma buades ut av hemmapubliken i Milano.

Den 22-årige målvakten lämnade Milan i somras och flyttade till Paris Saint-Germain – en övergång som upprört Milanfansen. Utanför det hotell där Italiens lag bor hade supportrar satt upp en jättelik banderoll med texten "Donnarumma, du kommer inte att bli välkomnad längre i Milano", rapporterade Gazzetta dello Sport.

Gavi historisk

Donnarumma blev utbuad varje gång han hade bollen mot ett Spanien där Barcelonas talangfulle mittfältare Gavi skrev historia genom att bli det spanska landslagets yngste spelare genom tiderna, 17 år och 60 dagar gammal.

Ferran Torres gjorde 1–0 redan i 17:e minuten via den högra stolpen med ett kliniskt avslut efter Mikel Oyarzabals perfekta inspel.

På tilläggstid i första halvlek bytte Ferran Torres hörn och nickade in 2–0 vid vänstra stolpen – ännu en gång framspelad av Oyarzabal.

Bonucci utvisad

Då hade Italien fem minuter tidigare fått backen Leonardo Bonucci utvisad efter två gula kort.

Bara några minuter in i andra halvlek byttes sedan tvåmålsskytten från Manchester City ut efter att ha fått en smäll i en närkamp med Jorginho.

Italien reducerade genom Lorenzo Pellegrini i 83:e minuten, men Spanien kunde enkelt hålla undan.

Spanien, som slogs ut av Italien i EM-semifinal, får nu spela final i Nations League på San Siro på söndag. Där väntar vinnaren i mötet Belgien–Frankrike som spelas i Turin i morgon kväll.