Annons

Ståhl överlägsen i Bottnarydskastet

Daniel Ståhl är på en helt egen nivå i diskus. 69,22 mätte vinnarkastet i klassiska tävlingen Bottnarydskastet, vilket var mer än sex meter längre än tvåan Simon Pettersson.
Friidrott • Publicerad 25 juni 2022
Daniel Ståhl vann enkelt i Bottnarydskastet.
Daniel Ståhl vann enkelt i Bottnarydskastet.Foto: Mikael Fritzon / TT

OS-guldmedaljören satte ribban direkt i andra kastet på 67,33 i favorittävlingen Bottnarydskastet.

Det var där han satte det svenska rekordet på 71,86 meter 2019. Och Ståhl kom till årets upplaga i storform, då han bara dagar tidigare kastat nytt världsårsbästa, 71,47, på lag-SM i Uppsala.

Annons

Det svenska rekordet får vänta men Ståhl visade att han just nu är världens bäste diskuskastare. Eftermiddagens sjätte och sista kast mätte hela 69,22 meter.

– Man måste tävla sig i form och försöka komma in i rytmen, jag fick inte till de fem första kasten men är rätt nöjd med det sista, säger Ståhl i Friidrottskanalens sändning.

Simon Pettersson, silvermedaljör på OS i Tokyo i fjol, kom tvåa på 62,93 vilket var mer än sex meter bakom Ståhls vinnarkast. Pettersson letar desperat efter formen inför kommande friidrotts-VM i Eugene som startar i juli.

Världsfemman Fanny Roos vann kulstötningen på 18,75 meter. Hon imponerade och hade fem kast över 18 meter.

Roos siktar på att ta sin första medalj under VM i Eugene. I mars blev hon fyra på inomhus-VM i Belgrad och hon har det svenska rekordet på 19,33 meter som hon slog i Sollentuna GP i fjol.

Vinnare av damernas diskus blev Vanessa Kamga på 59,44. Det var hennes näst bästa kast i karriären.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons