Annons

Storbritannien tog sitt första OS-guld i Peking

Curling • Publicerad 20 februari 2022
Storbritanniens skipper Eve Muirhead jublar efter finalvinsten i curling mot Japan i OS i Peking.
Storbritanniens skipper Eve Muirhead jublar efter finalvinsten i curling mot Japan i OS i Peking.Foto: Brynn Anderson/AP/TT

Storbritannien har till sist lyckats bärga ett OS-guld i Peking. Landets curlingdamer, ledda av skippern Eve Muirhead, krossade Japan i finalen med 10–3.

Brittiskorna tog sig till finalen efter en nervkittlande semifinal mot de regerande OS-mästarna Sverige, där de vände ett 0–4-underläge och slog ut lag Hasselborg i en skiljeomgång.

Annons

Någon nagelbitare blev dock inte finalen.

I den sjunde omgången knep Storbritannien fyra poäng och fick en trygg 8–2-ledning. Efter ytterligare två brittiska poäng i den nionde omgången gav Japans skipper Satsuki Fujisawa och hennes lagkamrater upp.

Guldet är Storbritanniens andra medalj i Peking-OS. Landets curlingherrar åker hem med ett silver efter förlust mot Sveriges lag Edin i herrarnas curlingfinal i lördags.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons