Sträckvinst för Kalle i Östersund

Sport Det blev en blandad förstadag för Kalle Green från Hässleholms Motorklubb under den första dagen av SM-rallyt i Östersund. Motorproblem på första etappen ersattes med en seger på andra som kördes på skidstadion vilken betyder en total åttonde plats för Kalle.
Sport • Publicerad 27 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Kalle Green kör i klassen trimmat 2-WD i årets upplaga av rally-SM. Andra deltävlingen avgörs i Östersund där det är rejäla vinterförhållanden. Rallyt inleddes i går och i dag avslutas den med fem etapper.

Den första etappen började bra för Kalle och hans kartläsare Mats Jönsjö i deras WV.

– Det gick riktigt bra under de fem första kilometerna. Men sedan gick motorn ner på tre cylindrar vilket gjorde att vi tappade minst en minut, säger Kalle.

– Jag fick dock ordning på grejerna till den andra etappen.

Som kördes på Östersund skidstadion och där gick det desto bättre för Kalle. Han var snabbast i klassen och vann på tiden 1.11,7 en halv sekund före tvåan.

– Riktigt skönt inför morgondagen, säger Kalle som gick tidigt i säng då den andra dagen börjar med en riktig långsträcka.

– Den är på 3,3 mil så där gäller det att vi hänger med. Målsättningen är att vi ska kunna bli fyra i tävlingen.

Totalledare i rallyt är PG Andersson som är 25 sekunder före tvåan Mats Jonsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.