Annons

Sträckvinst för Kalle i Östersund

Sport Det blev en blandad förstadag för Kalle Green från Hässleholms Motorklubb under den första dagen av SM-rallyt i Östersund. Motorproblem på första etappen ersattes med en seger på andra som kördes på skidstadion vilken betyder en total åttonde plats för Kalle.
Sport • Publicerad 27 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Kalle Green kör i klassen trimmat 2-WD i årets upplaga av rally-SM. Andra deltävlingen avgörs i Östersund där det är rejäla vinterförhållanden. Rallyt inleddes i går och i dag avslutas den med fem etapper.

Den första etappen började bra för Kalle och hans kartläsare Mats Jönsjö i deras WV.

Annons

– Det gick riktigt bra under de fem första kilometerna. Men sedan gick motorn ner på tre cylindrar vilket gjorde att vi tappade minst en minut, säger Kalle.

– Jag fick dock ordning på grejerna till den andra etappen.

Som kördes på Östersund skidstadion och där gick det desto bättre för Kalle. Han var snabbast i klassen och vann på tiden 1.11,7 en halv sekund före tvåan.

– Riktigt skönt inför morgondagen, säger Kalle som gick tidigt i säng då den andra dagen börjar med en riktig långsträcka.

– Den är på 3,3 mil så där gäller det att vi hänger med. Målsättningen är att vi ska kunna bli fyra i tävlingen.

Totalledare i rallyt är PG Andersson som är 25 sekunder före tvåan Mats Jonsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons