Annons

Succé för Martina och Dupicor

Förra året var hennes häst Dupicor skadad och opererades två gånger. Det fanns alltså en hel del frågetecken inför den här (coronakorta) säsongen. Frågetecken som efter Gärds internationella fälttävlan rätats ut till utropstecken.
RIDSPORT • Publicerad 27 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Martina Andersson och Dupicor imponerade i Gärds internationella fälttävlan.
Martina Andersson och Dupicor imponerade i Gärds internationella fälttävlan.Foto: Bo-Göran Andersson

– Det är det absolut största vi har gjort tillsammans. Otroligt bra, säger Hässleholm Hästsportförenings fälttävlansryttare Martina Andersson.

Martina Andersson och Dupicor kom på en imponerande tredjeplats i trestjärnig klass. En fullträff som ekipaget jobbat hårt och målmedvetet för efter skadeproblemen i fjol.

Annons

– Det har växt fram. Det var en ganska omfattande skada, säger Martina.

Det är svårt att inte tänka på 2015 när Martina berättar om Dupicors resa från skada till succén i Norra Åsum den gångna helgen. Då – för fem år sedan – bröt Martina både foten och vadbenet i februari, men tog sig tillbaka och tog guld i lag-SM i fälttävlan samma år.

Sådan ryttare, sådan häst...?

– Ja, lite så, säger Martina med ett skratt.

– Han är en kämpe och vi har väldigt bra kemi.

Varför gick det så bra i helgen?

– Han har aldrig gått så snabbt i terrängen. Vi har tränat mycket intervaller och det har funkat. Sen ska ju allt stämma på samma tävling i fälttävlan och det är inte alltid det gör det. Men så lite fel som vi hade, det har vi aldrig haft. Det känns jättehärligt.

Var det något som du inte är helt nöjd med?

– Jag glömde dressyrprogrammet och fick stanna. Det händer aldrig normalt. Så det är väl det, men annars gick det jättebra.

Martina Andersson och Dupicor.
Martina Andersson och Dupicor.Foto: Bo-Göran Andersson

Säsongen har på grund av pandemin blivit rumphuggen och tävlingen i Gärds regi var den sista för Martina Andersson/Dupicor.

– Det är gött att gå på vintervila med det här i bagaget, säger Martina.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons