Annons

Till Frankrike med blågult

Sport Uttagningen till landslags-truppen som åker till franska Mid-Amateur i St Laurent har skett via fyra deltävlingar under säsongen.
Sport • Publicerad 16 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Åsa Gingdal.
Åsa Gingdal.

Uttagningen till landslags-truppen som åker till franska Mid-Amateur i St Laurent har skett via fyra deltävlingar under säsongen. 44-åriga Gingdal spelade tre av dem ? Kristianstad, Tjörn och Skytteholm - och på de tre tävlingarna samlade hon ihop tillräckligt med poäng för att få åka till Frankrike.Tävlingen i Kristianstad tidigt i våras gick inte alls bra för Gingdal, men Tjörntävlingen, som även var riksmästerskap, blev en succé.Gingdal från Hesslegårdens GK ledde efter första dagen och kom till slut tvåa. När hon sen följde upp det med en åttonde-plats i sista tävlingen var saken klar.

- Det tog ut två landslag, ett till en landskamp mot Finland i Uppsala och ett till tävlingen i Frankrike. Jag fick välja vilken tävling jag ville spela och valde Frankrike, berättar Gingdal.- Frankrike hägrade. Jag siktar på att åtminstone klara kvalgränsen efter två dagars spel, säger hon.Landslaget har varit målet för Gingdal hela säsongen.- Ja, det har faktiskt varit målsättningen, jag behöver tävlingsmomentet. Det kan väl vara trevligt att gå runt och såsa och spela sällskapsgolf, men det är tävlingarna som driver mig, säger hon.Hur hårt satsar du på golfen?- Jag tycker det är fantastiskt roligt och stimuleras av det och jag kommer att träna flitigt fram till tävlingen i Frankrike. Jag har ju eget företag och under sommaren jobbar jag mycket kvällar, så då finns det tid till golfen.

- Sen vet jag inte hur det blir i framtiden. Ibland försvinner man in i företaget när det tar mycket tid. Och så har du musiken?- Ja, den finns alltid med, även om det inte har blivit så mycket nu i sommar, säger Gingdal.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons