Annons

Frida Karlsson hemma: "Nu kan jag vända blad"

Hon stoppades från tremilen på OS.
Men redan i helgen kan Frida Karlsson tävla igen.
Skidor • Publicerad 22 februari 2022
Skidåkaren Frida Karlsson under en pressträff med OS-medaljörer vid en försenad hemkomst till Arlanda och Sverige.
Skidåkaren Frida Karlsson under en pressträff med OS-medaljörer vid en försenad hemkomst till Arlanda och Sverige.Foto: Anders Wiklund/TT

Efter ett snöoväder landade till slut flygplanet med de svenska längdskidåkarna på Arlanda någon timme innan midnatt.

En av de sista att komma in genom ankomsthallens portar var Frida Karlsson – som möttes av en varm kram från mamma Mia Karlsson.

Annons

En efterlängtad kram.

– Det är så skönt att vara hemma, säger Frida Karlsson.

– Nu är man lite sliten efter 30 timmars resa, men i morgon är jag nog på benen igen. Nu känner jag väl bara för att ladda om, blicka framåt och vända blad.

"Jag är himla sugen"

Karlssons OS blev inte som planerat. Längdstjärnan reste till Peking med stora medaljförhoppningar, men fick lämna utan en individuell pallplats.

Dessutom stoppades 22-åringen från den avslutande tremilen.

– Vi vill inte riskera att det blir något långvarigt när vi kommer hem, det är ändå tävlingar i världscupen kvar, sade landslagschef Anders Byström i helgen.

TT: Var det rätt beslut att inte låta dig åka tremilen?

– Nja, jag kommer nog alltid att ha något inom mig som säger att det var fel beslut, men jag känner ändå att det är över nu – nu kan jag bara vända blad och jag är himla sugen på att köra de sista världscuptävlingarna.

"Ska checka läget"

Redan till helgen väntar nästa världscuptävling i finländska Lahtis och tidigare på måndagen rapporterade SVT Sport att Karlsson är uttagen – men att det ännu inte är bestämt om hon ska åka eller inte.

TT: Kommer du att åka i Lahtis?

Annons

– Jag ska göra lite tester och se så att jag är på banan och är jag det kommer jag att köra.

TT: Har du och läkarteamet hunnit prata något mer?

– Jag ska göra några tester och checka så att läget är ok, men vi har väl en del olika faktorer som vi tror spelar in och det är liksom inte bara en sak som det går att peka på just nu.

Karlsson avslutar:

– Allt (på OS) fungerade egentligen som jag ville fram till första tävlingen och där blev det en rejäl urladdning. Jag har aldrig varit med om något liknande, kroppen hann inte återhämta sig och det var tajt mellan tävlingsdagarna där i början.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons