Tyringes målvaktstränare till Brynäs

Anthon Hansson har den här säsongen varit målvaktstränare i Tyringe. Nu går han vidare i karriären till SHL-laget Brynäs.
ISHOCKEY • Publicerad 2 april 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Tyringes sportchef Filip Steensbjerre hälsar Anthon Hansson välkommen.
Tyringes sportchef Filip Steensbjerre hälsar Anthon Hansson välkommen.

27-årige Anthon Hansson har det är året delat sin tid mellan Malmö Redhawks, Tyringe och Mörrum som videocoach och målvaktstränare. En uppgift han kommer att fortsätta med i Brynäs under de tre närmaste säsongerna.

– Jag kommer att jobba med deras målvaktstränare Robin Danielsson men mitt huvudsakliga uppdrag blir video och analys, säger Hansson som tycker det ska bli skönt att få en fast plats att jobba på.

– Det har blivit mycket resande med Öresundståget under det senaste året. Men samtidigt har har det varit väldigt roligt.

Anthon Hansson har Kings från Kungsbacka som moderklubb. I samband med att Kings och Hanhals slogs ihop började han som målvaktstränare. En roll han även haft i Halmstad, Skellefteå J20 och Pantern.

Under den här säsongen har han varit analytiker och videocoach i SHL-laget Malmö Redhawks.

– Jag har haft en jätterolig säsong med Malmö. Lite snöpligt att säsongen ställdes in då vi hade något bra på gång.

Hansson har under året även haft uppdrag i division 1-klubbarna Tyringe och Mörrum.

– Jag trivdes väldigt bra i Tyringe. Vi hade en stabil förstemålvakt i Joakim Strandberg medan det blev lite rörigare med vår andremålvakt Oliver Tornerefelt som en stor del av säsongen var i Kristianstad. Det kom in lite olika målvakter vilket fick "Jocke" att lite skämtsamt säga att här kommer det ytterligare en ny keeper.

– Jag tycker att "Jocke" gjorde en riktigt bra säsong. Även "Tornet" visade fina takter och jag tror på att han har en bra framtid som målvakt.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.