Annons

Uppgifter: Världsmästarna spelar inte mot Sverige

De spanska världsmästarna i fotboll håller fast vid bojkotten av landslaget och ställer inte upp i Nations League-matchen mot Sverige nästa vecka, uppger spanska medier.
Fotboll • Publicerad 15 september 2023
De spanska världsmästarna. Arkivbild.
De spanska världsmästarna. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Enligt sporttidningen As kommer de 23 VM-spelarna att meddela under dagen att de inte är tillgängliga för landslaget under de kommande Nations League-matcherna, om det inte sker en drastisk förändring i sista minuten.

Laget, som tog guld i VM i Australien och Nya Zeeland, krävde stora förändringar i Spaniens fotbollsförbund efter skandalkyssen, då förbundsordföranden Luis Rubiales kysste spelaren Jennifer Hermoso på munnen utan hennes medgivande, för att komma tillbaka i spel.

Annons

Sent omsider avgick Rubiales, även om han fortsatt hävdade sin oskuld. Och även förbundskaptenen Jorge Vilda fick gå. Men de förändringarna verkar inte tillräckliga för att få spelarna att komma tillbaka till landslaget.

Tar ut truppen 16.00

Klockan 16.00 i dag ska den nya förbundskaptenen Montserrat Tomé presentera NL-truppen till matcherna mot Sverige den 22 september och Schweiz den 26 september.. Men vilka spelare som ingår i den återstår att se.

Spaniens fotbollsförbund RFEF har under dagen två möten, dels med distriktsrepresentanter, dels med förbundsstyrelsen. Kanske kan dessa instanser ta beslut som går VM-spelarna till mötes vad gäller förändringsarbetet i förbundet.

Inför rätta

En hel fotbollsvärld fördömde Rubiales kyss på munnen på Hermoso, som spelaren hävdade var ett sexuellt övergrepp. Internationella fotbollsförbundet Fifa stängde av ordföranden i 90 dagar under utredning, men inte förrän Rubiales pressades av Europeiska fotbollsförbundet Uefa avgick han.

Övergreppet, som han själv fortfarande hävdar var i samförstånd, har också lett till att Rubiales nu ställs inför rätta för sexuella övergrepp. Han förhörs under dagen vid en domstol i Madrid.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons