Annons

VHK tappar högersexa till seriekonkurrent

Vinslövs HK tappar högersexan Linus Eriksson Lilja. Den unge kantspelaren är klar för spel i VHK:s allsvenska konkurrent OV Helsingborg.
HANDBOLL • Publicerad 8 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Linus Eriksson Lilja lämnar Vinslöv för spel i OV Helsingborg.
Linus Eriksson Lilja lämnar Vinslöv för spel i OV Helsingborg.Foto: Stefan Sandström

Linus Nilsson, Linus Olsson och Sebastian Hansson har alla tagit steget från OV Helsingborg (som åkte ur Handbollsligan) till Vinslöv. Nu går Eriksson Lilja motsatt håll.

– Jag tror OV kan vara en bra miljö för mig att fortsätta utvecklas i, och jag ser fram emot nästa säsong, förstås med målet att ta laget tillbaka till Handbollsligan så snart som möjligt, säger Linus Eriksson Lilja i ett pressmeddelande.

Annons

Vänsterhänte Eriksson Lilja var ofta förstavalet på högersex i Vinslöv den gångna säsongen och han klev bland annat fram och avgjorde några dramatiska matcher med sitt kyliga straffskytte.

Han kommer ursprungligen från Lugi och tillhörde klubbens starka kull med spelare födda 2000 som vann JSM-guld 2018.

– Att en ung, lovande, spelare väljer oss som klubb visar att vi är attraktiva och något vi ska vara stolta över, säger OV-tränaren Toni Johansson.

– Linus är en stabil avslutare men också en mycket duktig straffskytt, och vi hoppas att få se många mål från hans vänsterhand. Han är också en snabb kontringsspelare så det finns alla förutsättningar för att Linus kommer att lyckas bra och fortsätta utvecklas i OV, säger Dennis Petterson i OV:s sportgrupp.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons