GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

C vill ha en skånsk ambassad i Stockholm

skåne Det är dags att Skånes röst hörs tydligare. Därför tycker centerpartisten i Region Skåne, Niels Paarup-Petersen att Skåne bör inrätta en ambassad i Stockholm.
Publicerad 8 maj 2017 • Uppdaterad 25 november 2021
Niels Paarup Petersen är politiker i regionfullmäktige och ivrig motståndare till de nu avvecklade id-kontrollerna. Nu tycker han det är dags för en skånsk ambassad i Stockholm. 
                                                          Foto: Emil Langvad / TT
Niels Paarup Petersen är politiker i regionfullmäktige och ivrig motståndare till de nu avvecklade id-kontrollerna. Nu tycker han det är dags för en skånsk ambassad i Stockholm. Foto: Emil Langvad / TT

Efter att id-kraven tagits bort är det enligt Centerpartiet dags för Skåne och Öresundsregionen att se framåt.

‑ Skåne har länge varit eftersatt med investeringar i infrastruktur. Med id-kontrollerna och sättet de genomfördes på var det än en gång tydligt att Skåne inte har en position i Skåne som gör att vi kan påverka tunga beslut. Det måste vi ändra på, säger Niels Paarup-Petersen.

I motsats till flera andra län har man från Skånes sida ingen tydlig dialog med regionens riksdagsledamöter om vad som är viktiga frågor för Skåne som de borde bevaka och arbeta för. Det gör att Skånes saknar genomslag i rikspolitiken, menar Niels Paarup Petersen.

Därför är en egen beskickning för skåningarna i huvudstaden ett sätt att markera landets folkrikaste gränsregion mot kontinenten.

- En viktig uppgift för Skåne i Stockholm är också att se till att regeringen blir bättre på att samarbeta med Danmark. Det är helt avgörande för utvecklingen av Greater Copenhagen att dagens dåliga samarbete förbättras. Här måste Region Skåne och Skånes kommuner gå hand i hand för att påverka, menarNiels Paarup-Petersen (C).

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.