Annons

Miljöchefen: ”Vi har visst haft en dialog”

Hässleholm Tidigare i veckan berättade Norra Skåne om länsstyrelsens beslut att inte ge enduroklubben FMCK fortsatt dispens för att köra på Hovdala. Ordförande Stefan Eriksson är kritisk, men kommunens miljöchef Sven-Inge Svensson ger svar på tal.
Hässleholm • Publicerad 19 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Svensson vill åtgärda Sötekärrsbäcken.
Foto: KRISTINA HÖJENDAL/ARKIV
Svensson vill åtgärda Sötekärrsbäcken. Foto: KRISTINA HÖJENDAL/ARKIV

Till nästa sommar riskerar enduroklubben att stå utan bana. Detta efter att miljönämndens beslut om att inte förlänga klubbens dispens för körning på Hovdala, överklagats till länsstyrelsen som nu ger avslag.

Annons

Anledningen är att Hovdala ska vara ett bullerfritt område för att skydda dess friluftsvärden.

Flera politiker har uttryckt att de vill ha kvar enduroklubben på Hovdala, trots att det fastställdes redan i en översiktsplan från 2007 att det ska vara ett bullerfritt område.

När det gäller alternativ för enduroklubben är inget givet i dagsläget, men Sven-Inge Svensson menar att det egentligen inte finns något som utesluter Torsjö.

Louise Sillén Herzeghlouise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons